- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 300 g |
woda | 1/4 szklanki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
miód | 2 łyżki |
drobno starty imbir | 1/2 - 1 łyżeczki |
przybranie: | |
świeża mięta | |
łyżka gęstego jogurtu greckiego | |
Truskawki opłukać i oderwać szypułki, pokroić na małe kawałki i włożyć do garnka. Zalać wodą dodać sok z cytryny, miód, imbir. Krótko zagotować a potem zmiksować, przetrzeć przez sito, jeśli trzeba przyprawić. Mocno schłodzić. Podawać w miseczkach lub szerokich talerzach z dodatkiem naturalnego jogurtu i garści posiekanych liści mięty.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...