- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z ryby (łosoś, dorsz, sola) | 500 g |
jajka | 2 |
płatki kukurydziane | 2 szklanki |
sól i pieprz do smaku | |
klarowane masło | do smażenia |
Bardzo łatwo jest zrobić domowe paluszki rybne a są o wiele lepsze od kupnych.
Rybę pociąć na grube kawałki wielkości rybnych paluszków, posolić, posypać pieprzem, zanurzyć w jajku i panierować w lekko rozdrobnionych płatkach. Smażyć na rumiano na rozgrzanym maśle. Podawać z ćwiartkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...