- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka podwójna | 1 |
płatki kukurydziane | szklanka |
tarty parmezan | pół szklanki |
kaszka kukurydziana błyskawiczna | pół szklanki |
sól | do smaku |
pieprz | pół łyżeczki |
papryka słodka | pół łyżeczki |
jogurt naturalny | 200 ml |
olej do smażenia | 1,5 szklanki |
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki 3x4 cm. Jogurt wymieszać z solą, pieprzem i papryką. Marynatę wymieszać z pokrojonym mięsem i odstawić do lodówki na pół godziny. Rozdrobnić płątki kukurydziane w moździerzu. Parmezan wymieszać z płatkami i kaszką. Kawałki kurczaka obtaczać w przygotowanej panierce. Rozgrzać w rondelku 1,5 szklanki oleju. Smażyć nuggetsy w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Po wyjęciu osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z ketchupem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...