Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Zemleć mięso indyka i dodać do cebuli. Wbić jedno jajko i wymieszać. Drobno pokroić lubczyk, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i niewielkiej ilości bułki tartej. Smażyć na oliwie, aż ładnie się przyrumienią. Odsączyć na serwetce.
Dietetyczne krokiety z mięsem z indyka
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki z mąki razowej | 4 |
ugotowane mięso z indyka | 500 g |
cebula | 1 |
świeży lubczyk | garść |
razowa bułka tarta | 1 szklanka |
oliwa z oliwek | |
jajka | 2 |
sól | |
pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.