Dietetyczne krokiety z mięsem z indyka

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
naleśniki z mąki razowej 4
ugotowane mięso z indyka 500 g
cebula 1
świeży lubczyk garść
razowa bułka tarta 1 szklanka
oliwa z oliwek
jajka 2
sól
pieprz

Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Zemleć mięso indyka i dodać do cebuli. Wbić jedno jajko i wymieszać. Drobno pokroić lubczyk, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i niewielkiej ilości bułki tartej. Smażyć na oliwie, aż ładnie się przyrumienią. Odsączyć na serwetce.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.