Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Zemleć mięso indyka i dodać do cebuli. Wbić jedno jajko i wymieszać. Drobno pokroić lubczyk, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i niewielkiej ilości bułki tartej. Smażyć na oliwie, aż ładnie się przyrumienią. Odsączyć na serwetce.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki z mąki razowej | 4 |
ugotowane mięso z indyka | 500 g |
cebula | 1 |
świeży lubczyk | garść |
razowa bułka tarta | 1 szklanka |
oliwa z oliwek | |
jajka | 2 |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...