CIASTKA DOKŁADNIE POKRUSZYĆ.
WYMIESZAĆ Z CUKREM I RÓWNOMIERNIE ROZŁOŻYĆ DO CZTERECH SZKLANEK.
CZEKOLADĘ POSIEKAĆ .
MLEKO ZAGOTOWAĆ,WRZĄCYM ZALAĆ CZEKOLADĘ.
GDY SIĘ ROZPUŚCI WYMIESZAĆ NA GŁADKĄ ,JEDNOLITĄ MASĘ I ZOSTAWIĆ DO CAŁKOWITEGO OSTYGNIĘCIA.
DO OSTUDZONEJ CZEKOLADY WĄSKIM STRUMIENIEM WLEWAĆ AMARETTO,CAŁYCZAS MIESZAJĄC .
KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO .
PARTIAMI DODAWAĆ DO MASY CZEKOLADOWEJ,DELIKATNIE MIESZAJĄC AŻ DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA.
WYŁOŻYĆ RÓWNOMIERNIE DO SZKLANEK LUB DESERÓWEK.
PŁATKI MIGDAŁOWE UPRAŻYĆ NA SUCHEJ PATELNI,OSTUDZIĆ,POSYPAĆ WIERZCH DESERU.
ŻYCZĘ SAMECZNEGO :)