- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kaczki | 1 |
kacze żołądki | 2 |
kacze wątróbki | 2 |
jabłka (szara reneta) | 1 |
cebula | 1 |
melon | 2 kawałki |
orzechy piniowe lub prażone laskowe | 1 łyżka |
wódka calvados | 2 łyżki |
arbuz | kilka plastrów |
czosnek | 1 ząbek |
cukier i sól | |
Na wolnym ogniu, powoli usmażyć pierś kaczki, tak aby wytopił się tłuszcz. Pokroić żołądki w drobne paski, usmażyć. Pokroić wątróbki w grubą kostkę, również usmażyć i odłożyć. Następnie na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę z odrobiną czosnku. Dodać jabłko i melona. Połączyć z mięsem i doprawić calvadosem, solą i cukrem. Odparować. Podawać na plastrach arbuza.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...