- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
daktyle świeże | 30 |
mielone migdały | 100g |
miód płynny | 9 łyżek |
pomarańcze | 3 |
listki mięty do dekoracji | |
Pomarańcze wyszorować, sparzyć, wysuszyć i zetrzeć skórkę. Wymieszać mielone migdały z miodem i utrzeć je drewnianą kulką ze skórką z pomarańczy, ewentualnie dodając gorącą wodę. Daktyle wydrylować. Pastę migdałową włożyć do daktyla w miejsce pestki. Ułożyć na talerzu, udekorować listkami mięty.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...