- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
krojone pomidory z puszki | 500ml |
bulion warzywny lub mięsny | 2l |
pory | 1 |
papryka kolorowa | 2 |
marchewka | 2 |
kiszona kapusta | 100g |
świeża mięta | garść |
rozmaryn | 2-3 gałązki |
fasola biała | 200g |
sól i pieprz | |
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Umyć i obrać warzywa. Pokroić pora i marchewki w plasterki, papryki w paseczki. Pokroić kapustę. Marchewki, pora i papryki zalać bulionem i gotować powoli, prawie do miękkości. Dodać osączoną fasolkę, pomidory i kapustę. Gotować jeszcze 15 minut. Dodać posiekane zioła, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić aby smaki się przemieszały, najlepiej na cała noc.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...