CZEKOLADOWA zupa

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
mleko 1 litr
żółtka 2
mąka pszenna 1 łyżka
kakao 1 czubata łyżka
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 opakowania
czekolada deserowa 1 sztuka
mączka ziemniaczana 1 płaska łyżka
herbatniki 5 sztuk
  • Żółtka utrzyj z cukrem.Połowę mleka zagotuj z jednym cukrem waniliowym.W pozostałej części rozprowadz kakao,drugi cukier waniliowy i obydwie mąki.Wlej do wrzącego mleka.Gotuj 3 minuty.
  • Masę zdejmij z ognia.Cienkim strumieniem wlej utarte żółtka,cały czas ubijając.Zupę posyp czekoladą i pokruszonymi w dłoni herbatnikami.

 

           MOŻNA JĄ PODAWAĆ NA ZIMNO JAK I NA CIEPŁO

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.