Czekolady roztopić najlepiej w kąpieli wodnej każdą osobno. Wlać miód po dwie łyżeczki do białej i dwie do gorzkiej, szybko wymieszać i wylać na zwykły papier pakowy. Zostawić na około 5 godzin, aby papier wchłonął tłuszcz. Zeskrobać czekoladę z papieru, lekko zagnieść, zawinąć szczelnie w folię i włożyć do lodówki na dobę. Po Czasie Tym się nadaje do obróbki.Ja po zeskrobaniu z papieru juz nie trzymam w lodówce 24 godz tylko zaczynam lepić ozdoby.Do białej dodać odrobine barwnika niebieskiego.Foremka wykrawamy motylki a róże lepimy dodając każdy płatek osobno.Można pomalowac złotym barwnikiem spożywczym
- Czas przygotowania 2 godz.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
czekolada gorzka | 1szt |
czekolada biała | 1 szt |
miód sztuczny lub prawdziwy | 4 łyżeczki |
niebieski barwnik spożywczy | 1 maleńka szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...