czadar pomidorowy krem na ostro

  • Czas 1 godz. 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pomidory w kostę 2 puszki
boczek wędzony 050dag
papryka czerwona 12 szt
cebulka 2 szt
papryczka chili 1szt
oliwa z oliwek 4 łyżki
oreganolubczykimbir pieprz 1łyżecce
czosnek 2zabki
natka pietruszki 1peczek
bulion 2 szkl


na patelnie wlewamy 4 łyżki oliwy o dobrze rozgrzewamy następnie wrzucamy do niej pokrojony w kostkę cebulkę i cześć boczku wędzonego a resztę boczku zostawiamy . paprykę kroimy w kostkę i to samo robimy co z boczkiem 1 zostawiamy na potem to wszystko podsmażamy do tego dodajemy pomidory i dalej smażymy
gdy to wszystko podsmażamy dodajemy przyprawy paprykę ,lubczyk,imbir, oraz paprykę chili po podsmażeniu przekładamy do głębokiego garnka zalewamy 1 -2 szkl bulionu i gotujemy . gdy to się ugotuję miksujemy i gotujemy dalej dodając odrobinę soli i pieprzu .Z reszty boczku i papryki kroimy w kostkę lub w paseczki drobne i na sam koniec gotowania zupki wrzucamy resztę boczku i papryki na sam koniec posypujemy pietruszką zieloną smacznego!!!!

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.