na patelnie wlewamy 4 łyżki oliwy o dobrze rozgrzewamy następnie wrzucamy do niej pokrojony w kostkę cebulkę i cześć boczku wędzonego a resztę boczku zostawiamy . paprykę kroimy w kostkę i to samo robimy co z boczkiem 1 zostawiamy na potem to wszystko podsmażamy do tego dodajemy pomidory i dalej smażymy
gdy to wszystko podsmażamy dodajemy przyprawy paprykę ,lubczyk,imbir, oraz paprykę chili po podsmażeniu przekładamy do głębokiego garnka zalewamy 1 -2 szkl bulionu i gotujemy . gdy to się ugotuję miksujemy i gotujemy dalej dodając odrobinę soli i pieprzu .Z reszty boczku i papryki kroimy w kostkę lub w paseczki drobne i na sam koniec gotowania zupki wrzucamy resztę boczku i papryki na sam koniec posypujemy pietruszką zieloną smacznego!!!!
czadar pomidorowy krem na ostro
- Czas 1 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidory w kostę | 2 puszki |
boczek wędzony | 050dag |
papryka czerwona | 12 szt |
cebulka | 2 szt |
papryczka chili | 1szt |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
oreganolubczykimbir pieprz | 1łyżecce |
czosnek | 2zabki |
natka pietruszki | 1peczek |
bulion | 2 szkl |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.