na patelnie wlewamy 4 łyżki oliwy o dobrze rozgrzewamy następnie wrzucamy do niej pokrojony w kostkę cebulkę i cześć boczku wędzonego a resztę boczku zostawiamy . paprykę kroimy w kostkę i to samo robimy co z boczkiem 1 zostawiamy na potem to wszystko podsmażamy do tego dodajemy pomidory i dalej smażymy
gdy to wszystko podsmażamy dodajemy przyprawy paprykę ,lubczyk,imbir, oraz paprykę chili po podsmażeniu przekładamy do głębokiego garnka zalewamy 1 -2 szkl bulionu i gotujemy . gdy to się ugotuję miksujemy i gotujemy dalej dodając odrobinę soli i pieprzu .Z reszty boczku i papryki kroimy w kostkę lub w paseczki drobne i na sam koniec gotowania zupki wrzucamy resztę boczku i papryki na sam koniec posypujemy pietruszką zieloną smacznego!!!!
- Czas 1 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidory w kostę | 2 puszki |
boczek wędzony | 050dag |
papryka czerwona | 12 szt |
cebulka | 2 szt |
papryczka chili | 1szt |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
oreganolubczykimbir pieprz | 1łyżecce |
czosnek | 2zabki |
natka pietruszki | 1peczek |
bulion | 2 szkl |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...