Do śmietany dodajemy sok z cytryny. Wcześniej owoc należy dokładnie umyć. Całość miksować, dodając stopniowo cukier puder. Kiedy masa jest sztywna można wykorzystać ją jako element deseru.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
śmietanka 36 | 1 szt |
cytryna | 1 szt |
cukier puder | 2 łyżeczki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...