Miód, ocet i oliwę wlać do małego słoika, zamknąć zakrętką i potrząsać słoikiem aż do uzyskania sosu o konsystencji emulsji. Cykorie podzielić na listki, umyć, dokładnie osuszyć. Orzechy podprażyć lekko na suchej patelni. Pokroić. Pokroić ser w kosteczkę. Umyć, osuszyć i posiekać natkę. Posypać cykorie. Resztę sosu podać osobno.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykorie | 2 |
orzechy włoskie | 200 g |
ser plesniowy typu rokpol | 200 g |
ocet balsamiczny | 4 łyżki |
miód | 1 łyżka |
oliwa | 8 łyżek |
natka pietruszki | mały pęczek |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...