Cykoria z owocami
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykoria zielona | 2 |
cykoria czerwona | 2 |
ser pleśniowy | 100 g |
orzechy włoskie | 2 garści |
jabłko | 1 |
gruszka | 1 |
sok z cytryny | |
posiekany szczypiorek | garść |
oliwa | |
ocet jabłkowy | |
rukola | garść |
Smak cykorii wspaniale komponuje się ze słodyczą owoców i orzechowym aromatem
Cykorie podzielić na liście. Opłukać, osuszyć. Ser pokruszyć. Jabłko i gruszkę pokroić w cieniutkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Na talerzach rozłożyć liście cykorii. Na nich plasterki owoców. Posypać orzechami i serem. Oddzielnie podać oliwę i ocet.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.