- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykoria zielona | 2 |
cykoria czerwona | 2 |
ser pleśniowy | 100 g |
orzechy włoskie | 2 garści |
jabłko | 1 |
gruszka | 1 |
sok z cytryny | |
posiekany szczypiorek | garść |
oliwa | |
ocet jabłkowy | |
rukola | garść |
Cykorie podzielić na liście. Opłukać, osuszyć. Ser pokruszyć. Jabłko i gruszkę pokroić w cieniutkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Na talerzach rozłożyć liście cykorii. Na nich plasterki owoców. Posypać orzechami i serem. Oddzielnie podać oliwę i ocet.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...