- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykorie | 2 |
gruszki | 2 |
dobra bryndza | 100 g |
ser plesniowy typu rokpol | 100 g |
ser koryciński | 100 g |
orzechy włoskie | kilka do dekoracji |
sok z 1 cytryny | |
Cykorie umyć, osuszyć, podzielić na listki. Sery pokruszyć. Gruszki obrać, pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Listki cykorii napełnić cząstkami gruszek i mieszanką serów. Ozdobić orzechami. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...