- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
szponder | 800 g |
mleko kokosowe | 500 ml |
swiezy imbir | 2 cm |
chilli | 1 mały strączek |
czosnek | 2-3 ząbki |
masło | 1 łyżka |
nasiona kminu rzymskiego | 1 łyżka |
kolendra świeża | pęczek |
sól i pieprz do smaku | |
olej | 2 łyżki |
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średnią kostkę, przesmażyć na złoto na oleju. Podlać wodą i dusić do miękkości. Na patelni rozpuścić masło, dodać drobno posiekane chili, starty imbir i czosnek. Delikatnie przesmażyć, dodać do mięsa. Na suchej patelni podprażyć kmin rzymski i dodać do mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wlać mleko kokosowe, przyprawić solą i gotować aż curry zacznie gęstnieć. Na koniec dodać drobno posiekaną świeżą kolendrę. Podawać z ugotowanym ryżem basmati.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...