- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
papryka czerwona | 2 |
Papryka Żółta | 2 |
szalotka | 4 |
seler naciowy | 2łodygi |
cukinia | 2 |
czosnek | 4 ząbki |
oliwa | 3 łyżki |
Curry w proszku | 2 łyżki |
mleko kokosowe | 1 puszka |
natka pietruszki | 1 pęczek |
sól i pieprz do smaku | |
Szalotkę i czosnek obrać i posiekać. Paprykę przekroić na pół usunąć pestki, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pokroić cukinię i seler naciowy. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać curry, czosnek i cebulę, przesmażyć na złoto. Dodać ziemniaki i paprykę. Dusić pod przykryciem 5 minut, następnie dodać pozostałe warzywa. Podlać ½ szklanki wody, posolić, przykryć, dusić do miękkości ziemniaków. Dodać mleko kokosowe, doprawić do smaku. Podawać posypane posiekaną natką
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...