- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie | 4 |
ryż | pół szklanki |
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
papryka | 1 |
Cheddar | 100g |
zioła, np. prowansalskie |
olej | 6łyżek |
cebule | 2 |
masło | |
sól i pieprz | |
bulion drobiowy | 2szklanki |
Cukinie umyć i przekroić je wzdłuż na pół. Wydrążyć miąższ, zostawiając ok 1 cm przy skórce. Obrać, oczyścić i pokroić w drobną kostkę cebule i papryki. Umyć, osuszyć i pokroić w kostkę kurczaka. Posiekać miąższ z cukinii. Na patelni rozgrzać olej. Dodać ryż. Smażyć 2-3 minuty. Dodać mięso i warzywa. Dusić 5 minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Doprawić farsz solą i pieprzem. Włożyć farsz do połówek cukinii. Umieścić cukinie w naczyniu, podlać bulionem, przykryć i zapiekać 30 minut. Odkryć, posypać startym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...