Cukinia grillowana z fetą i miętą

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
cukinie 4
feta 200g
mięta garść
oliwa 4 łyżki
pieprz
Pomysł jest tak prosty, że aż banalny ale efekt wcale banalny nie jest. Znakomity przepis na warzywo z grilla.

Cukinie umyć, pokroić w dość grube plastry. Posmarować oliwą i zgrillować. W tym czasie pokroić fetę w kosteczkę, umyć i osuszyć miętę. Zgrillowane cukinie polać resztą oliwy (jeśli zostanie), posypać fetą, oprószyć pieprzem i obłożyć listkami mięty. Podawać ciepłe ale nie koniecznie gorące. Dobrym dodatkiem będzie białe pieczywo, pomocne w zgarnięciu sosu z talerza. Uwaga: feta jest słona, nie należy więc solić cukinii.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.