Cukinia grillowana z fetą i miętą
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie | 4 |
feta | 200g |
mięta | garść |
oliwa | 4 łyżki |
pieprz |
Pomysł jest tak prosty, że aż banalny ale efekt wcale banalny nie jest. Znakomity przepis na warzywo z grilla.
Cukinie umyć, pokroić w dość grube plastry. Posmarować oliwą i zgrillować. W tym czasie pokroić fetę w kosteczkę, umyć i osuszyć miętę. Zgrillowane cukinie polać resztą oliwy (jeśli zostanie), posypać fetą, oprószyć pieprzem i obłożyć listkami mięty. Podawać ciepłe ale nie koniecznie gorące. Dobrym dodatkiem będzie białe pieczywo, pomocne w zgarnięciu sosu z talerza. Uwaga: feta jest słona, nie należy więc solić cukinii.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.