- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
szynka długo dojrzewająca | 4 duże plasterki |
czosnek | 4 ząbki |
Cheddar | 200 g |
masło | 50 g |
estragon | 4 gałązki |
oliwa | 3 łyżki |
Sól, pieprz do smaku | |
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć łyżeczką miąższ i pokroić go. Czosnek obrać i pokroić. Na dwóch łyżkach oliwy podsmażyć czosnek i cukinię. Doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Oderwać listki estragonu z gałązek. Gałązki, jeżeli są miękkie drobno pokroić. Wymieszać szynkę z podsmażoną cukinią, gałązkami i połową listków estragonu. Nałożyć do wydrążonych cukinii. Zetrzeć ser i posypać faszerowane cukinie. Obłożyć wiórkami zimnego masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 – 25 minut. Podawać posypane listkami estragonu, skropione oliwą, oprószone świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...