- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
chleb tostowy | 4 kromki |
szynka konserwowa | 2 plastry |
gęsty beszamel | 2 łyżki |
gruyere lub parmezan tarty | 4łyżki |
masło | 4łyżki |
Chleb posmarować masłem. Na dwóch kromkach ułożyć plasterki szynki i rozsmarować beszamel. Posypać szynkę łyżką sera i przykryć wolną kromką chleba. Masło rozgrzać na dużej patelni, położyć kanapki i posypać z wierzchu pozostałymi dwiema łyżkami sera. Podczas smażenia (chleb musi się wyzłocić) polewać grzankę stopionym masłem. Serwowac ciepłe.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...