- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
piersi kurczaka, ugotowane | 3 |
bekon | 6 plasterków |
awokado | 2 |
jajka na twardo | 3 |
pomidory | 3 |
ser pleśniowy | 50 g |
sałata rzymska lub lodowa | 1 |
kiełki słonecznika lub fasolki mung | d wie garście |
szczypior lub szczypiorek | |
Sos: | 3 łyżki |
czerwony ocet winny | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1łyżka |
musztarda Dijon | 3 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1/2 łyżeczki |
kukurydza | mała puszka |
Pokroić sałatę, jajka, pomidory, kurczaka i awokado. Bekon uprażyć na skwarki. Szczypior pokroić. Ser pokruszyć. Układać składniki sałatki warstwami lub paskami na płaskim talerzu. Wymieszać wszystkie składniki sosu na emulsję. Polać.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...