- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cielęcina | 1 kg |
tuńczyk w sosie własnym | 1,5-2 puszki |
anchovis | 4 sztuki |
białe wytrawne wino | butelka |
kapary | |
seler naciowy | 2 łodygi |
szałwia | 2 liście |
laurowe | 2 liście |
jajka | 2 sztuki |
goździki | 3 sztuki |
sok z cytryny | do smaku |
olej | 200 ml |
Wino wlać do garnka, dodać liście laurowe, liście szałwii, posiekany czosnek i włożyć mięso. Włożyć garnek na noc do lodówki do zamarynowania. Mięso wyjąć obsmażyć i włożyć ponownie do garnka razem z posiekanym selerem. Garnek z mięsem wstawić na ogień i dusić przez około godziny (podlać wodą w momencie jak będzie za mało płynu). Mięso wyjąć z zalewy i pozostawić do ostudzenia. Jajka ugotować. Wyjąć żółtka. Zmiksować żółtka z olejem, anchovis, kaparami, sokiem z cytryny i odrobiną zalewy z gotowania mięsa. Doprawić pieprzem. Mięso pokroić i polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...