Cieciorka w pomidorach

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 8 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
cieciorka 400 g
pomidory z puszki 200 g
cebula 1
czosnek 2 ząbki roztarte
kminek w proszku 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
świeży rozmaryn garstka
liść laurowy 2
Sól, cukier i pieprz do smaku
Znakomity pomysł na lunch.

Cieciorkę namoczyć na noc. Rano wylać wodę i ugotować cieciorkę w wywarze warzywnym. Do gotowania dodac listek lurowy, kminek w proszku, roztarty czosnek, cebulę, sól i odrobine cukru. Gdy cieciorka będzie miękka (ok 40 minut) dodać pomidory i oliwę i pogotować jeszcze kilaknascie minut aby smaki się połączyły. Dodać rozmaryn. Doparwić do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.