Cieciorka w pomidorach
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka | 400 g |
pomidory z puszki | 200 g |
cebula | 1 |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
kminek w proszku | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 3 łyżki |
świeży rozmaryn | garstka |
liść laurowy | 2 |
Sól, cukier i pieprz do smaku |
Znakomity pomysł na lunch.
Cieciorkę namoczyć na noc. Rano wylać wodę i ugotować cieciorkę w wywarze warzywnym. Do gotowania dodac listek lurowy, kminek w proszku, roztarty czosnek, cebulę, sól i odrobine cukru. Gdy cieciorka będzie miękka (ok 40 minut) dodać pomidory i oliwę i pogotować jeszcze kilaknascie minut aby smaki się połączyły. Dodać rozmaryn. Doparwić do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.