- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka | 400 g |
pomidory z puszki | 200 g |
cebula | 1 |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
kminek w proszku | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 3 łyżki |
świeży rozmaryn | garstka |
liść laurowy | 2 |
Sól, cukier i pieprz do smaku | |
Cieciorkę namoczyć na noc. Rano wylać wodę i ugotować cieciorkę w wywarze warzywnym. Do gotowania dodac listek lurowy, kminek w proszku, roztarty czosnek, cebulę, sól i odrobine cukru. Gdy cieciorka będzie miękka (ok 40 minut) dodać pomidory i oliwę i pogotować jeszcze kilaknascie minut aby smaki się połączyły. Dodać rozmaryn. Doparwić do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...