- Czas przygotowania 25 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 1 szklanka |
masło | 125 g |
mąka pszenna | 1 szklanka |
jajka | 4 |
Szczypta soli | |
W rondelku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Kiedy woda zacznie się gotować wsypać mąkę i cały czas mieszać. Ciasto jest gotowe kiedy zaczyna odchodzić od ścianek garnka i jest błyszczące. Zdjąć z palnika i pozostawić do przestudzenia. Dodawać po jednym jajku i miksować do uzyskania gładkiej masy. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Masę wyciskać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec w temperaturze 200°C przez 20 - 30 minut aż kawałki ciasta będą miały złoty kolor.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...