Aby zrobić polewę należy mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodać cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając. Wstawić do lodówki na ok. 30 min.
Następnie ciasto- Ubić jajka aby podwoiły swoją objętość. Dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijać na wysokich obrotach, dolewać ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodać marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe i delikatnie mieszać Dodać przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki. Przełożyć do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Spód smarować1/3 ilości polewy. Przykryć górą ciasta i smarować resztą polewy. Wstawić do lodówki.
- Czas 1 godz. 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukier puder | 400 gram |
100 g kremowego serka | 100 gram |
masło | 50 gram |
jajka | 2 |
brązowy cukier | 200 gram |
olej roślinny | 150 ml |
drobno starta marchewska | 200 gram |
drobno pokrojony ananas | 200 gram |
wiórki kokosowe | 50 gram |
mąka | 200 gram |
cynamon sól soda proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...