- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
masło | 200 g |
jajka (opcjonalnie) | 2 |
płatki owsiane „górskie” | 1 i 1/3 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka | 1 szklanka |
pestki słonecznika | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
rodzynki | 1 szklanka |
sól | szczypta |
pokruszona czekolada | 80 gram |
Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać do masła płatki, słonecznik i mąkę. Na końcu wymieszać z rodzynkami i pokruszoną czekoladą. Nagrzać piekarnik do 180 C. Płaską, dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blasze układać łyżką kupki ciasta i formować okrągłe ciasteczka. Piec około 10 minut.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...