- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży chrzan | 250 g |
jajko na twardo | 2 |
śmietana kremówka | 50 ml |
cukier | 1 łyżka |
sól | szczypta |
sok z cytryny | |
Raz w roku warto się poświęcić i osobiście zetrzeć chrzan.
Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pokropić sokiem z cytryny. W osobnej miseczce utrzeć żółtka z cukrem, dodać chrzan, śmietanę, posiekane drobno białka, doprawić solą. Chrzan domowy gotowy!
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...