- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
jogurt naturalny | 1 duży |
młode buraczki | pół kilo |
ogórki | 2 |
czerwona cebula | pół |
prażone płatki migdałów | pół szklanki |
koperek | pół pęczka |
sok z 1/2 cytryny | |
czosnek | ząbek |
sól i pieprz do smaku | |
Buraczki pieczemy w całości zawinięte w folię, razem z cebulą (około 30 min w 200 C). W międzyczasie obieramy ogórki i siekamy, koperek myjemy i siekamy. Ostudzone bulwy obieramy i blendujemy (np. kolorem zielonym w blenderze z kolekcji Illumina) dokładnie z czosnkiem, jogurtem i cebulą, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Serwujemy z posiekanym ogórkiem, koperkiem i migdałami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...