- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 1 dzień
- Trudność
- Porcja dla
świeże filety z dorsza | 0,5 kilograma |
sok z limonek | 3 sztuki |
pomidory | 2 sztuki |
cebula dymka | 3 sztuki |
czerwona papryka | 1/2 |
chilli | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
posiekana świeża kolendra | garść |
Rybę umyć i posiekać. Z limonek wycisnąć sok. Rybę wymieszać z sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Schować do lodówki na całą noc. Ryba powinna się ściąć. Pomidory obrać, pozbyć się pestek i drobno posiekać. Paprykę, cebulę dymkę, chilli i kolendrę posiekać. Wymieszać masę rybną z pomidorami, papryką, chilli, dymką oraz kolendrą i schować na dwie godziny do lodówki, żeby smaki się połączyły. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...