Rukolę umyć i osuszyć. Wyłożyć na talerze. Pomidorki, kulki mozzarelli i oliwki ułożyć na rukoli. Polać oliwą, posypać obficie pieprzem i solą.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidorki koktajlowe | 1 opakowanie |
mozarella w małych kulkach | 1 opakowanie |
rukola | 2 garście |
czarne oliwki |
oliwa extra virgin | |
świeżo zmielony pieprz | |
sól morska | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...