- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 2 |
grube kromki bułki lub kawałki bagietki | 8 |
papryka czerwona | 2 |
Papryka Żółta | 2 |
cebula cukrowa lub czerwona | 2 |
cukinie | 2 |
czosnek | 3-4 ząbki |
oliwa extra virgin | 6 łyżek |
ocet balsamiczny | 3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
pomidory | 4 małe |
Mięso opłukać, oczyścić, pokroić w dość cienkie plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pomidory przekroić na poówki. Warzywa i mięso skropić oliwą i zgrillować (ok 10 minut). Kromki bułki posmarować roztartym czosnkiem i skropić oliwą. Podpiec na grillu. Gotowe warzywa wymieszać z resztą oliwy i octem. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć mięso i warzywa na zrumienionych kromkach.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...