- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
boczniaki | 500 g |
czosnek | 2 główki |
świeży rozmaryn lub/i tymianek | kilka gałązek |
oliwa | |
sól | |
pieprz cytrynowy | |
Naczynie do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć grzyby tak żeby zachodziły na siebie, położyć na nich nieobrane ząbki czosnku lub przekrojone w poprzek główki, kilka gałązek świeżego (koniecznie) rozmarynu, tymianku lub obu tych ziół, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na ok. 25 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzać czy się nie przypala. Po wyjęciu z piekarnika posolić i posypać pieprzem cytrynowym.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...