- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 2 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
żeberka z dużą ilością mięsa | 1,5 kg |
chudy boczek | 1 kg |
ostra papryka w proszku | 1 łyżka |
sos sojowy | 6 łyżek |
czarny pieprz | 1/2 łyżeczki |
miód | 3 łyżki |
domowy sos barbecue | 2 szklanki |
Mięso umyć, osuszyć. Wymieszać szklankę sosu barbecue z papryką, sosem sojowym, pieprzem i miodem. Nasmarować powstałym sosem mięso i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia piec 2,5 godziny w temp 140 C. Podlewać sosem spod pieczeni. Upieczone mięso zostawić na 10 minut, następnie pokroić i podawać z pozostałym sosem barbecue wymieszanym z sosem spod pieczeni.
Czas marynowania mięsa: 10 godzin
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...