Biszkopciki z kremem truskawkowym
- Czas 30 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
gotowy blat biszkoptowy | 1-2 |
jogurt naturalny | 750 ml |
cukier puder | 5-6 łyżek |
śmietanka 18% | 250 ml |
truskawki | 500 g |
galaretki truskawkowe | 2 |
sok ananasowy | pół szklanki |
Nie jest takie trudne, na jakie wygląda!
Przygotować małe okrągłe foremki lub jedną dużą formę ze zdejmowaną obręczą. Wyłożyć spód formy biszkoptem. Nasączyć lekko biszkopt sokiem ananasowym. Umyć i odszypułkować truskawki. Odłożyć kilka do dekoracji boków. Przekroić je na połówki i włożyć do wnętrza foremki. Resztę truskawek zmiksować. Zagotować śmietankę. Rozpuścić galaretki w gorącej śmietance. Wymieszać, jogurt, cukier, zmiksowane truskawki i śmietankę z rozpuszczoną galaretką. Wlać na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.