Biszkopciki z kremem truskawkowym

  • Czas 30 min.
  • Czas oczekiwania 2 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
gotowy blat biszkoptowy 1-2
jogurt naturalny 750 ml
cukier puder 5-6 łyżek
śmietanka 18% 250 ml
truskawki 500 g
galaretki truskawkowe 2
sok ananasowy pół szklanki
Nie jest takie trudne, na jakie wygląda!

Przygotować małe okrągłe foremki lub jedną dużą formę ze zdejmowaną obręczą. Wyłożyć spód formy biszkoptem. Nasączyć lekko biszkopt sokiem ananasowym. Umyć i odszypułkować truskawki. Odłożyć kilka do dekoracji boków. Przekroić je na połówki i włożyć do wnętrza foremki. Resztę truskawek zmiksować. Zagotować śmietankę.  Rozpuścić galaretki w gorącej śmietance. Wymieszać, jogurt, cukier, zmiksowane truskawki i śmietankę z rozpuszczoną galaretką. Wlać na biszkopt. Schłodzić w lodówce.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.