- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
gotowy blat biszkoptowy | 1-2 |
jogurt naturalny | 750 ml |
cukier puder | 5-6 łyżek |
śmietanka 18% | 250 ml |
truskawki | 500 g |
galaretki truskawkowe | 2 |
sok ananasowy | pół szklanki |
Przygotować małe okrągłe foremki lub jedną dużą formę ze zdejmowaną obręczą. Wyłożyć spód formy biszkoptem. Nasączyć lekko biszkopt sokiem ananasowym. Umyć i odszypułkować truskawki. Odłożyć kilka do dekoracji boków. Przekroić je na połówki i włożyć do wnętrza foremki. Resztę truskawek zmiksować. Zagotować śmietankę. Rozpuścić galaretki w gorącej śmietance. Wymieszać, jogurt, cukier, zmiksowane truskawki i śmietankę z rozpuszczoną galaretką. Wlać na biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...