- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
śmietana | 1 szklanka |
kwaśne mleko | 1 szklanka |
szczypiorek | 1/2 pęczka |
długi ogórek | 1 |
koperek | 1/2 pęczka |
czosnek | 1 ząbek |
sól | |
Ogórek umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Pokroić w kostkę. Szczypiorek i koperek opłukać i osuszyć. Pokroić. Czosnek wycisnąć przez praskę. Wymieszać schłodzone mleko ze śmietaną z lodówki i warzywami. Doprawić. Podawać z młodymi ziemniakami.
Więcej regionalnych smaków znajdziesz w najnowszej książce Magdy Gessler - "Smaczna Polska"
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...