Biała ryba na sałacie
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filety z białej ryby | 300 g |
sałaty zielone mieszane (rukola, roszponka, dębowa) | 2 spore garście |
pomidorki koktajlowe | 4-6 |
kolorowy pieprz i sól |
Sos: | |
gęsty jogurt | 200 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
ser pleśniowy | 50 g |
Wyjątkowo lekkie danie, do którego potrzebujemy produktów najwyższej jakości.
Filety z dobrej ryby (należy unikać pangi) ugotować na parze (około 20 minut). Opłukać i osuszyć sałaty. Umyć i pokroić pomidorki. Przygotować sos: wymieszać jogurt z sokiem z cytryny i startym serem. Podać rybę na sałatach, sos podać oddzielnie.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.