- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filety z białej ryby | 300 g |
sałaty zielone mieszane (rukola, roszponka, dębowa) | 2 spore garście |
pomidorki koktajlowe | 4-6 |
kolorowy pieprz i sól |
Sos: | |
gęsty jogurt | 200 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
ser pleśniowy | 50 g |
Filety z dobrej ryby (należy unikać pangi) ugotować na parze (około 20 minut). Opłukać i osuszyć sałaty. Umyć i pokroić pomidorki. Przygotować sos: wymieszać jogurt z sokiem z cytryny i startym serem. Podać rybę na sałatach, sos podać oddzielnie.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...