- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
biała kiełbasa | 1kg |
masło | 4 łyżki |
bulion | 1l |
cebula | 1 |
mąka | 2 łyżki |
wino | 1 kieliszek |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
cukier | szczypta |
Ze względu na szybkość wykonania danie to można by nazwać fast foodem, ale smak... A to już zupełnie co innego!
Kiełbasę ugotować do miękkości w rondlu w bulionie z dodatkiem łyżki masła i całej cebuli. Przed podaniem zasmażyć masło z mąką, rozprowadzić sosem, winem, sokiem z cytryny. Dodać cukier i zagotować.
Pobierz bezpłatnie wielkanocny e-book z przepisami Magdy Gessler! |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...