Włożyć czekoladę do żaroodpornej miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać dokładnie z bakaliami i wylać do formy wyłożonej pergaminem. Wyrównać łopatką i wstawić do lodówki, żeby stężała. Pokroić na batoniki i podawać.
Tak przygotowaną czekoladę można zapakować w celofan, zawiązać wstążeczką i podarować bliskim na święta lub udekorować choinkę.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
biała czekolada | 3 tabliczki |
suszona żurawina | 1 szklanka |
orzeszki pistacjowe | 1 szklanka |
orzechy laskowe | 1 szklanka |
rodzynki | 1 szklanka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...