- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
białka jajek | 6-7 |
cukier | 3/4 szklanki |
cynamon | 1 łyżeczka |
miód płynny | 3 łyżki |
marcepan | 200 g |
orzechy włoskie lub laskowe mielone | 2 szklanki |
masło do formy | |
Ubić białka na sztywną pianę. Dodawać po trochu cukier, cały czas ubijając. Dodać orzechy, cynamon, starty na tarce marcepan i miód. Dokładnie wymieszać. Wlać masę na posmarowaną masłem niską blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec 30-35 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...