Bezglutenowe babeczki czekoladowe

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
jajka 3
cukier puder 6 łyżek
kakao 3 łyżki
mąka ryżowa 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Pyszne i bardzo łatwe do przygotowania bezglutenowe ciasteczka. Można je podać z lodami, jogurtem lub domowej roboty kefirem.

Rozgrzać piekarnik do 180 C. Wyłożyć blaszkę do mufinek papierowymi foremkami. Roztopić masło. Jajka wymieszać z cukrem trzepaczką rózgową. Wsypać kakao, sól, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać trzepaczką. Wlać masło, wymieszać i przełożyć łyżką do foremek. Wstawić do gorącego piekarnika na 12-15 minut.  

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.