Bezglutenowe babeczki czekoladowe
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 |
cukier puder | 6 łyżek |
kakao | 3 łyżki |
mąka ryżowa | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sól | szczypta |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
Pyszne i bardzo łatwe do przygotowania bezglutenowe ciasteczka. Można je podać z lodami, jogurtem lub domowej roboty kefirem.
Rozgrzać piekarnik do 180 C. Wyłożyć blaszkę do mufinek papierowymi foremkami. Roztopić masło. Jajka wymieszać z cukrem trzepaczką rózgową. Wsypać kakao, sól, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać trzepaczką. Wlać masło, wymieszać i przełożyć łyżką do foremek. Wstawić do gorącego piekarnika na 12-15 minut.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.