- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 |
cukier puder | 6 łyżek |
kakao | 3 łyżki |
mąka ryżowa | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sól | szczypta |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
Rozgrzać piekarnik do 180 C. Wyłożyć blaszkę do mufinek papierowymi foremkami. Roztopić masło. Jajka wymieszać z cukrem trzepaczką rózgową. Wsypać kakao, sól, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać trzepaczką. Wlać masło, wymieszać i przełożyć łyżką do foremek. Wstawić do gorącego piekarnika na 12-15 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...