- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
czerwone porzeczki | 300g |
truskawki | 300g |
jagody | 300g |
cukier puder | |
beza wg przepisu podstawowego | |
Czas przygotowania nie obejmuje przygtotowania bezy. Przygotować bezę według przepisu podstawowego. Umyć owoce, truskawki pokroić. Porzeczki rozgnieść i odcedzić z nich sok (przez gazę). Sok z porzeczek dosłodzić do smaku (nie bardzo, bo beza jest bardzo słodka). Na bezie ułożyć owoce polać sokiem. Cieszyć się latem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...